Издателство "Фльорир"

Ергосфера > Уфология > Аутопсия на извънземни същества

Д О К У М Е Н Т А Л Е Н Ф И Л М З А

Аутопсия на извънземни същества

В края на май 1947 г. в американската пустиня близо до Сокоро в околностите на Розуел, щат Ню Мексико, се разбива космически апарат с извънземниСъществото е голо, главата му е непропорционално голяма, очите му са широко отворени, в устата му няма зъби

През 1947 г. неидентифициран летящ обект се разбива в американската пустиня. Един невероятен филм от архивите на Пентагона показва аутопсиите на два извънземни трупа. Учените анализират филма. Реалност или мистификация е това? Новина на века или измама на годината?

В секретен доклад на адмирал Роско Хиленкотер до президента Дуайт Айзенхауер се съобщава, че създанията, подложени на аутопсия от д-р Детлев Бронк, са същества, приличащи на човека, но биологичните им процеси не съответстват на присъщите на Хомо сапиенс

Сцената е достойна за филм на ужасите. В антисептична лаборатория двама лекари, облечени с предпазни дрехи, се движат около опънат на метална маса труп. Съществото е голо. Главата му е непропорционално голяма, очите му са широко отворени, в устата му няма зъби. Създанието, видимо от женски пол, няма окосмявания. Коремът му е силно подут, а тялото му е покрито с хематоми и изгаряния. Дълбока рана прорязва десния му крак. На ръцете и краката му се виждат по шест пръста. Няма пъп, нито зърна на гърдите.

В определен момент един от лекарите прави гръден разрез. Следва аутопсията...

Създанието е видимо от женски пол, коремът му е силно подут, тялото му е покрито с хематоми и изгаряния, дълбока рана прорязва десния му кракСан Марино, 7 септември 1995 г., конференция на уфолози, парапсихолози и експерти по въпросите на казуса Розуел

На 27 март 1995 г. редакциите на най-големите световни вестници бяха разтърсени от взривяващо съобщение. Лондонският уфолог Филип Мантъл от Британската асоциация за уфологични изследвания заяви, че на VІІІ международен конгрес по уфология в Шефилд през август възнамерява да прожектира филм за аутопсията на извънземен.

Рей Сантили

- Тази история започна през 1993 г. - казва Рей Сантили, собственик на лондонска продуцентска къща. - Бях в САЩ, за да търся неиздадени филми за Елвис Пресли, когато попаднах на 82-годишния кинооператор Джек Барнет, снимал по времето на Елвис.

Барнет предложил на Сантили да види "нещо наистина изключително". Оказало се, че материалът документира "прибирането" на летяща чиния от военните. После Барнет уточнил, че е запазил едно копие от филма и че никога не е говорил за това поради страх от преследване. Но сега бил вече достатъчно стар, пък и доста се нуждаел от пари...

Филмът бил толкова шокиращ, че продуцентът веднага платил за него 150 000 долара.

Римският журналист М. Баята, един от първите, които са видели филма, уточнява, че извънземните трупове и отломките от летящата чиния са прибрани от летците на 509-а авиобаза за бомбардировачи в Розуел, Ню Мексико.

По разказите на Барнет космическият апарат се е разбил в периода между края на май и началото на юни 1947 г. в една пустиня близо до Сокоро. Събитията се развили много бързо и след няколко дни всичко било потънало в абсолютна секретност. "Трофеите" били откарани във военна база в Тексас. Този епизод, известен като мистерията на Розуел, стана популярен след публикуването през 1980 г. на книга по темата от Чарлз Берлиц и Уйлям Мор, които твърдят, че секретните служби са прикрили следите в интерес на националната сигурност.

Всъщност на филма са заснети два извънземни трупа. Телата са високи около 1,50 м, съвсем идентични, с големи овални тъмни очи. Едното има рана, а другото изглежда в по-добро състояние.

Лекарите разтварят гърдите на извънземния

Когато лекарите разтварят гърдите на извънземния, шокира всякакво отсъствие на гръден кош и появата на органи, нямащи нищо общо с човешките. Малко след това от гърдите на съществото извличат нещо като кристал. Шокира всякакво отсъствие на гръден кош и появата на органи, нямащи нищо общо с човешкитеОтварят и главата. На мястото на мозъка има неопределяема каша. На един от кадрите се вижда табела с имената на двамата лекари - д-р Уйлямс и д-р Бронк.

Бронк е невропсихиатър, предполагаем сътрудник на тайните служби (и на една суперсекретна група за прибиране на катастрофирали летящи чинии и за разработване на придобити от тях нови технологии - "Маджестик 12"). Директор на медицинската секция на Комисията за атомна енергия, Бронк бил известен с изследванията си за ефекта върху мозъка при полетите на големи височини. Това обяснява присъствието му при отварянето на черепа. В трудовете си Бронк въвежда нов термин за посетители от Космоса: "извънземни биологични обекти".

В определен момент във филма се появява човек с маска на лицето, който наблюдава аутопсията.Той е с ръста и телосложението на Детлев Бронк, но при компютърно увеличение на образа се появява лице с очила, идентични с тези, които носел американският президент.

- Не можем да изключим възможността президентът Труман да е присъствал на аутопсията във Форт Уърт на 30 юли! - казва италианският химик от Пиза К. Маланга, изследвал филма на компютър.

Лентата е прецизно проучвана от експерти и уфолози. Както обещал Филип Мантъл, през август 1995 г. английските уфолози показват 18 минути от филма пред хиляди експерти в университета в Шефилд.

- Може да става дума за извънземен пришълец, за недоразвито и деформирано човешко същество или за жертва на бактериологични експерименти! - казва Ментъл. - Това би обяснило защо вътрешните органи на създанието са напълно непознати за нас.

Експертът по физика Луис Лопес припомнил, че от бактериите не ти порастват шест пръста, нито се променят напълно вътрешните ти органи. Той не изключва тезата за извънземен.

С различни компютърни технологии Лопес открил множество хематоми и изгаряния, типични за инцидент по време на полет. Дълбоката рана би трябвало да доведе до обезкървяване, но когато един от лекарите повдига главата, кръв потича от носа на трупа.

- В действителност то няма черва, ушите му изскачат от врата, носът е твърде малък, за да може да диша в земната атмосфера! - твърди Лопес. - Има твърде човешки вид, за да е извънземен, и твърде извънземен вид, за да е човек!

Различна е реакцията на традиционния научен фронт. Патологът Л. Болоне предпочита хипотезата за деформиран земен човек. Появяват се поддръжници на тезата за филмов фалшификат. Но редица известни уфолози гледат сериозно на случая.

Според Р. Пиноти важността на случая е в комплекса от стотици факти, доказателства и свидетелства на очевидци, събрани в течение на 40 години. Вече шесто десетилетие продължава мистерията на Розуел. И като виждаме какви са полемиките, вероятно още толкова ще продължи.

През септември 1995 г. на международен симпозиум в Сан Марино експерти физици, химици, патолози, компютърни специалисти и др. постигнаха съгласие, че филмът не е фалшификат, а показва реална аутопсия на "живо" същество. Ако е било човешко, значи е имало крайно редки генетични деформации.

А ако става въпрос за извънземно същество, обезпокояващи са опитите на някои среди да дискредитират темата и да прикрият истината за катастрофата в Розуел.

Евгени АЛЕКСИЕВ, Красимир ГЕОРГИЕВ

Снимки: Архив на група "Ергосфера"

В края на май 1947 г. в американската пустиня близо до Сокоро в околностите на Розуел, щат Ню Мексико, се разбива космически апарат с извънземниВ края на май 1947 г. в американската пустиня близо до Сокоро в околностите на Розуел, щат Ню Мексико, се разбива космически апарат с извънземни

Съществото е голо, главата му е непропорционално голяма, очите му са широко отворени, в устата му няма зъбиСъществото е голо, главата му е непропорционално голяма, очите му са широко отворени, в устата му няма зъби

В секретен доклад на адмирал Роско Хиленкотер до президента Дуайт Айзенхауер се съобщава, че създанията, подложени на аутопсия от д-р Детлев Бронк, са същества, приличащи на човека, но биологичните им процеси не съответстват на присъщите на Хомо сапиенсСъзданията, подложени на аутопсия от д-р Детлев Бронк, са същества, приличащи на човека, но биологичните им процеси не съответстват на присъщите на Хомо сапиенс

Създанието е видимо от женски пол, коремът му е силно подут, тялото му е покрито с хематоми и изгаряния, дълбока рана прорязва десния му кракСъзданието е видимо от женски пол, коремът му е силно подут, тялото му е покрито с хематоми и изгаряния, дълбока рана прорязва десния му крак

Сан Марино, 7 септември 1995 г., конференция на уфолози, парапсихолози и експерти по въпросите на казуса РозуелСан Марино, 7 септември 1995 г., конференция на уфолози, парапсихолози и експерти по въпросите на казуса Розуел

Рей СантилиРей Сантили

Лекарите разтварят гърдите на извънземнияАутопсия на извънземен биологичен обект, открит през 1947 г. след разбиването на НЛО в околностите на Розуел, щат Ню Мексико, САЩ

Шокира всякакво отсъствие на гръден кош и появата на органи, нямащи нищо общо с човешкитеШокира всякакво отсъствие на гръден кош и появата на органи, нямащи нищо общо с човешките. Извънземно същество или генетично увреден човек? Биологичният обект има по шест пръста на ръцете и краката, няма пъп, няма черва, в черепа му има странна субстанция, а ушите му изскачат от врата

Извънземно

Статиите са защитени съобразно механизмите, свързани с нормативните документи за авторското право, и могат да бъдат препечатвани или ползвани в централния и периодичния печат и в другите средства за масова информация само след изричното разрешение на авторите, което може да бъде договорено на e-mail ergosfera@fliorir.com или на тел.: 846-57-68 или gsm: 0885-733-566, издателство “Фльорир”. Статиите могат да бъдат ползвани в други електронни сайтове само изцяло и без промени, със споменаването на авторите и наличието на връзка към http://www.fliorir.com. Снимките към статиите могат да бъдат ползвани само след разрешение на авторите и надписването към тях на текста: Снимки: архив на група “Ергосфера”.

Ергосфера > Уфология > Аутопсия на извънземни същества

© Copyright Fliorir 2005. All rights reserved.