Издателство "Фльорир"

Ергосфера > Уфология > Птичата клетка

Група за разследване на мистериите около извънземни обекти

Птичата клетка

По време на операциятаСвръхсекретни документи за съществуването на научна група Маджестик 12По време на документалното предаване "Потулвания във връзка с НЛО", излъчено на живо по една от американските телевизии през октомври 1988 г., двама агенти на тайните служби на САЩ представиха сензационни документи за изследвания на нашата планета, извършени от извънземни същества. За запазването на самоличността на агентите лицата им бяха закрити, а гласовете им подправени. Агентите, представили се като Ястреб и Кондор, потвърдиха съществуването на свръхсекретна група "Маджестик 12", изследваща биологични обекти с неземен произход, и разказаха, че емисари на правителството общуват с извънземни. Един от извънземните например, обучен да говори английски, бил обяснил, че е механик, произхождащ от съзвездието Зета Ретикули.

Към края на документалния филм зрителите знаеха почти всичко, което можеше да се знае за извънземните, даже че били луди по тибетската музика и че обичали сладолед с ягоди, но достоверността на приказките им като че ли не беше на нужната висота. Уфолозите се запитаха кои са Ястреб и Кондор и кое от онова, което бяха казали, е вярно.

Операторът Джек Барнет е заснел аутопсия на извънземен биологичен обект, открит през 1947 г. след разбиването на НЛО в околностите на Розуел, щат Ню Мексико, САЩ. Извънземно същество или генетично увреден човек? Биологичният обект има по шест пръста на ръцете и краката, няма пъп, няма черва, в черепа му има странна субстанция, а ушите му изскачат от вратаМалко отклонение от темата. Когато преди няколко години се сдобихме с уникален видеофилм, представящ аутопсиите на два извънземни трупа, ние (авторите на настоящия материал) дълго си поставяхме въпроса реалност или мистификация е заснетото. В невероятния филм от архивите на Пентагона, предаден през 1993 г. от 82-годишния кинооператор Джек Барнет на лондонския продуцент Рей Сантили, ясно се виждат създанията с твърде човешки вид, за да са извънземни, и твърде извънземен вид, за да са хора. Те нямат пъпове и зърна на гърдите, имат големи глави и по шест пръста на ръцете и краката, вътрешните им органи са абсолютно непознати и ако все пак става дума за хора, то те са с изключително редки генетични деформации.

Дълбока рана прорязва десния му кракИзвънземен биологичен обектРъцете му имат по шест пръстаГлавата му е непропорционално голяма, очите му са широко отворени, в устата му няма зъбиКраката му имат по шест пръстаПрез август 1995 г. след прецизно проучване на лентата от експерти и уфолози част от филма бе представена пред около хиляда специалисти в университета в Шефилд на VІІІ международен конгрес по уфология. На международен симпозиум в Сан Марино през септември 1995 г. заседаващите патолози, физици, химици и компютърни експерти постигнаха съгласие, че филмът не е фалшификат, а показва реална аутопсия на биологично същество.

Вече запознахме читателите с дейността на групата за разследвания на извънземни "Маджестик 12", действаща от 1947 г. по заповед на президента Хари Труман. Въпреки изключителните мерки за секретност, през седемдесетте години започва да изтича информация, свързана с обработката и изследванията на технологични и органични останки с неземен произход, което от своя страна активира програми за дезинформация и нови версии за прикритие. С разследването на мистериите около дейността на "Маджестик 12" за разкриването им пред обществеността се наема неформална секретна група, наречена "Птичата клетка".

Но да се върнем към Ястреб и Кондор. В началото на осемдесетте години агент от службата за специални разследвания към Военно-въздушните сили на САЩ влязъл във връзка с човек от тайните служби и поискал от изследователя Бил Мур да контролира дейността на уфолога Пол Бенеуиц, като в замяна щял да го запознае с поверителна информация за извънземните. Експерт по електроника, Бенеуиц започнал да прихваща радиосигнали от и за въздушната база в Къртланд, Албукерк, Ню Мексико. Последвала размяна на сведения, включително и за прословутия проект "Маджестик 12".

Бил Мур и уфолозите Джейми Шандера и Стантън Фрийдман са сред изследователите, убедени в автентичността на документите около случая Розуел. През 1982 г. Шандера предложил на Мур да използват псевдоними за предпазване на самоличността на "нашите хора" от секретните служби. Избран бил първият псевдоним - Ястреб.

Ястреб разкривал подробности за разследванията на неидентифицирани летящи обекти, Мур и Шандера засичали тяхната автентичност. Така изследователите се натъкнали на различни тайни агенти, склонни да предоставят информация по темата. На всеки от тях бил даден псевдоним с името на птица и за кратко време Мур и Шандера събрали в т.нар. "Птича клетка" група дисиденти от секретните служби, разкриващи ролята на правителството при инцидентите с НЛО.

Групата е сформирана от действащи агенти и от служители в пенсия. Предполага се, че сред тях са бившият полковник от Командването за поверителна информация Джон Александър, Рон Пандолфи от служба "Странни дела" на ЦРУ, физикът от Военно-морските сили на САЩ Брус Маккаби и др. В своята книга "Връзки с извънземните" уфологът Тимоти Гуд твърди, че зад псевдонима Ястреб се крие Ричард Доти от службата за специални разследвания към военно-въздушните сили и че Кондор е Робърт Колинс, но според други изследователи Доти вече се прикрива под псевдонима Врабче.

Много уфолози считат, че "Птичата клетка" събира експерти от най-високите равнища на властта с достъп до най-важните тайни за феномена НЛО. Мур и Шандера навярно са само пешки в една широка стратегия, свързана с интересите на правителството в областта на паранормалните явления. Според изследователя Ричард Бойлан в "Птичата клетка" се включват служители от тайните служби, заинтересовани да изкарат наяве една надправителствена група като "Маджестик 12". В своята книга "Уморителни пътешествия към звездите" Бойлан отбелязва, че всички членове на "Птичата клетка" са специалисти по въпросите на НЛО и контактите с извънземни.

Някои изследователи стигат до заключението, че има препокриване вътре в групите, занимаващи се с феномена НЛО, като членове на "Маджестик 12" са се инфилтрирали в "Птичата клетка", за да я държат под контрол. Други твърдят, че в "Птичата клетка" е станало разцепване и половината от членовете на групата оповестяват събраните информации, а останалите се придържат към секретността на "Маджестик 12".

Има и една трета теза, според която членове на "Птичата клетка" са вземали участие в т.нар. "черни" операции, т.е. неофициално финансирани свръхсекретни проекти. Според специалиста по демаскиране на заговори Армен Викториан членовете на "Птичата клетка" са дезинформирали обществеността, за да могат специалистите от "Маджестик 12" да продължават необезпокоявани тайнствените си дела.

Налице са доста подозрителни връзки между агентите с птичи псевдоними. Кристофър Грийн (Сойка) е работил с Харолд Путхоф (Сова) по проекта на ЦРУ за паранормални изследвания "Виждане от дистанция", а по-късно шеф на проекта става друг член на "Птичата клетка" - Алберт Стабълбайн (Чапла). Грийн е ръководил секция "Странни дела" към научен отдел на ЦРУ, длъжност, заемана преди това от Рон Пандолфи (Пеликан). Пандолфи и Скот Джонс (Колибри) са работили в Белия дом върху проект, финансиран от фондация "Рокфелер", имащ за цел да наблюдава потока информации, свързани с НЛО. Джон Александър (Пингвин) е ключова фигура в проект за психически шпионаж, а Джак Ворона Свръхсекретен документ за дейността на групата за разследвания на извънземни Маджестик 12, действаща от 1947 г. по заповед на президента Хари Труман(Гарван) участва в изследвания върху психотронния контрол и менталното въздействие.

Само съвпадение ли е, че толкова много от информаторите на Мур и Шандера са работили във военни структури и секретни служби на правителството?

...Денят е 7, месецът е юли, годината е 1947. В околностите на американското градче Розуел, щат Ню Мексико, се разбива летящ обект с формата на диск, около който са открити извънземни биологични обекти...

Евгени АЛЕКСИЕВ, Красимир ГЕОРГИЕВ

Снимки: Архив на група "Ергосфера"

Джейми ШандераСтантън ФрийдманБил МурРобърт КолинсСкот ДжонсРон ПандолфиХаролд ПутхофКристофър ГрийнДжак ВоронаДжон АлександърДжейми Шандера, Стантън Фрийдман, Бил Мур, Робърт Колинс, Скот Джонс, Рон Пандолфи, Харолд Путхоф, Кристофър Грийн, Джак Ворона, Джон Александър

По време на операциятаПо време на операцията

Операторът Джек Барнет е заснел аутопсия на извънземен биологичен обект, открит през 1947 г. след разбиването на НЛО в околностите на Розуел, щат Ню Мексико, САЩ. Извънземно същество или генетично увреден човек? Биологичният обект има по шест пръста на ръцете и краката, няма пъп, няма черва, в черепа му има странна субстанция, а ушите му изскачат от вратаОператорът Джек Барнет е заснел аутопсия на извънземен биологичен обект, открит през 1947 г. след разбиването на НЛО в околностите на Розуел, щат Ню Мексико, САЩ. Извънземно същество или генетично увреден човек? Биологичният обект има по шест пръста на ръцете и краката, няма пъп, няма черва, в черепа му има странна субстанция, а ушите му изскачат от врата

Дълбока рана прорязва десния му кракДълбока рана прорязва десния му крак

Извънземен биологичен обектИзвънземен биологичен обект

Ръцете му имат по шест пръстаРъцете му имат по шест пръста

Главата му е непропорционално голяма, очите му са широко отворени, в устата му няма зъбиГлавата му е непропорционално голяма, очите му са широко отворени, в устата му няма зъби

Краката му имат по шест пръстаКраката му имат по шест пръста

Свръхсекретен документ за дейността на групата за разследвания на извънземни Маджестик 12, действаща от 1947 г. по заповед на президента Хари ТруманСвръхсекретен документ за дейността на групата за разследвания на извънземни "Маджестик 12", действаща от 1947 г. по заповед на президента Хари Труман

Статиите са защитени съобразно механизмите, свързани с нормативните документи за авторското право, и могат да бъдат препечатвани или ползвани в централния и периодичния печат и в другите средства за масова информация само след изричното разрешение на авторите, което може да бъде договорено на e-mail ergosfera@fliorir.com или на тел.: 846-57-68 или gsm: 0885-733-566, издателство “Фльорир”. Статиите могат да бъдат ползвани в други електронни сайтове само изцяло и без промени, със споменаването на авторите и наличието на връзка към http://www.fliorir.com. Снимките към статиите могат да бъдат ползвани само след разрешение на авторите и надписването към тях на текста: Снимки: архив на група “Ергосфера”.

Ергосфера > Уфология > Птичата клетка

© Copyright Fliorir 2005. All rights reserved.