Издателство "Фльорир"

Ергосфера > Загадки на историята > Чака те кървав потоп, човечество

Чака те кървав потоп, човечество

Тези жестоки рицари на Апокалипсиса

Последователи на Сатаната воюват за Нов планетарен ред

През март 1995 г. в 17 станции на токийското метро са взривени контейнери, пълни с отровния газ зарин. Атентатът отнема живота на 12 души, а над 5000 са в тежко състояние след вдишаната отрова. Това става в свръхнаселения квартал Газумигазеки - сърцето на т.нар. министерска зона на Токио, Шоко Азахаракъдето се намира и японското Министерство на технологиите. Атентатът е предизвикан от известната в Страната на изгряващото слънце фундаменталистка будистка секта "Аум Шинрикио" (в превод "Върховна истина") с водач Шоко Азахара. Последователите на сектата боготворят Сатаната. Задачата за възпирането на сатанистите на Азахара, претендиращи, че ще спасят света с кървава баня, бе възложена на Специалната японска комисия за изследвания върху парапсихологията и извънземните контакти към Министерството на технологиите - корпус от медиуми и екстрасенси, добре познаващи техниките за окултно въздействие.

Целта на сатанистите е да доведат света до ръба на икономическата и политическата катастрофа, след което да овладеят тоталния контрол над планетата

Невропаралитичен газ и атомни оръжия, заговори за масови убийства... - това е само част от арсенала на последователите на Сатаната, готови да затрият над половината човечество, за да завладеят света. Да създадат друг световен ред. В името на Злото.

"Съществува тайна координация между сатанинските секти в петте континента. Задачата е да се реорганизира светът. Религиите ще бъдат смазани и заменени с култа към Сатаната. Политиците ще бъдат пометени, а на тяхно място ще се въздигнат свещениците на Злото. Всички низши раси ще бъдат елиминирани, а населението - драстично намалено!"

Атентат на сатанистите в центъра на Токио, предизвикан от известната в Страната на изгряващото слънце фундаменталистка будистка секта с претенциозното име Върховна истинаПрез март 1995 г. в 17 станции на токийското метро са взривени контейнери, пълни с отровния газ зарин

Такъв е апокалиптичният сценарий според Ейнджъл (Ангел), псевдоним на "разкаял се" калифорнийски сатанист, който през октомври 1989 г. призна пред телевизионния журналист Джорджо Медаил за съществуването на адската секта.

Ако се вярва на разкритията на Ейнджъл, седалището на подземното движение е в Шотландия. Там живеел и върховният шеф на дяволските привърженици, наречен Маестро на света, но никой не знаел истинската му самоличност.

За съществуването на тайни групи от социални дестабилизатори говори словашкият физик Владимир Терзински, убедено изтъкнал на конференция в САЩ, че сатанистите, наричащи себе си илюминати (ще рече просветлени), имат привърженици и във високите етажи на властта. Те например били повлияли на много политици по време на Втората световна война, като идеите им били възприети от самия Хитлер.

Сборище на сатанисти в картина на Франциско ГояСпоред сатаниста Чарлз Менсън светът трябва да се реорганизира, религиите да бъдат смазани и заменени с култа към Сатаната, низшите раси да бъдат елиминирани, а населението на света намалено

Според Терзински в сатанинските секти членували индивиди от различни социални класи, вяра и раса. Всички те били обладани от страстта си към политически заговори. Целта им е да доведат света до ръба на икономическата и политическата катастрофа, след което да овладеят тоталния контрол над планетата.

Сюжет на фантастичен политически трилър? Не, това е модерната версия на т.нар. теория на езотеричния заговор, според която съдбините на човечеството се решават от малка група избраници, принадлежащи към тайни общности, инфилтрирали се в центровете на политическата, икономическата и военната власт във всяка страна. Някои от тайните общности били част от окултното правителство "Синархия", оглавено от Краля на света. "Синархия" управлявала историческите събития на Земята. Всеки масов конфликт, всяка социална криза били дирижирани от световния крал и от неговите министри - "върховните непознати". Нищо не било оставяно на случайността!

Ритуални аксесуариТ.нар Ръка на славата - атрибут на сатаниститеСатанистът Чарлз Менсън в деня на неговото арестуване

Доктрината на сатанистите за нов световен ред е мащабна и коварна, макар и излюпена в делириума на болно съзнание в края на миналото хилядолетие.

Подобна идея е обсъждана в рамките на една странна социално-икономическа теория, подкрепяна от президентите на САЩ Рейгън и Буш-старши и от английската политическа дама Маргарет Тачър. Визирало се премахването на митническите граници и създаването на голяма евро-американска нация, управлявана По време на сатанински ритуалЕдин от водачите на крайните групировкиот обща ръководна структура! Как ви звучи това?

Проектът е бил изоставен, но дали не е ползван като модел след модифицирането му за нуждите на съвременните тайни религиозни общества? Нов ред ли се мъти някъде, или Нов сатанински порядък?

Черна молитваЧерна молитва

Понятието нов световен ред се свързва с действието на различни по същността си фактори, групировки и организации. Нов облик на света моделираше Хитлер с идеите си за расово прочистване, друга е философията за новия свят на т.нар. Група Билдерберг - таен световен елит, контролиращ международните организации и ресурсите на Земята, по-други са култовите стремления към нов световен порядък на сатанистите и на поданиците на "Синархия".

Bърховният шеф на дяволските привърженици e наречен Маестро на света, но никой не знае истинската му самоличностПо време на ритуал с черна магия

Днес светът е залян от стотици парарелигиозни групировки. На шизофреничните амбиции за власт на сатанистите се противопоставят други секти, "спасяващи" човечеството от силите на злото. Фанатиците от други мистични групи завършват земния си път, превъзнасяйки самоубийството като екстремна форма на причастие и последно средство за спасяване на човечеството.

Социолозите определят този разрушителен синдром като обща криза между хилядолетията, с което се опитват да обяснят феномена. Макар и прибягващи до различни философии, религии и култове, отделните групи на фанатичните екстремисти имат общи цели. Властта! Докъде все пак е стигнал процесът на сатанинските метаморфози?

След токийския атентат лидерът на "Аум Шинрикио" изчезва във Владивосток. Протежиран от руските "Аум", той изпраща радиопослание до света, заплашвайки с кървав потоп. С идеите си за "по-добър свят, крепен от силна военна държава", брадатият "светец" Шоко Азахара (наричан в светския си живот Кицуо Матеумото) намира добра почва сред доста японски фашисти, носталгични по миналото руснаци и немски неонацисти.

Магнетична личност, слепият Шоко непрекъснато всмуква след себе си нови фенове. Казват, че контролирал страшни сили. Очевидци се кълнат, че духовният глава на "Аум" умеел да левитира. Азахара загатна, че притежава електромагнитно оръжие, способно да раздвижи земните пластове, и предсказа няколко дни по-рано разрушителното земетресение, поразило на 17 януари 1995 г. Кобе.

Днес във "Върховна истина" членуват над 10 000 японци, близо 20 000 жители на бившия СССР и почти още толкова в Германия, САЩ, Шри Ланка и Австралия. Философията на Азахара е странна смесица от мистицизъм, медитация, йога, джудо и будизъм. В строгата пирамидална йерархия на японските сатанисти пръв след маестрото на мрака е министърът на здравеопазването биотехнологът Сейики Ендо, специалист по изготвяне на отрови, след него е химикът Масами Тцукия, отговарящ за производството на зарин, следва гуру Кейши Танимура - "въоръжената ръка" на сектата, командващ "специални подразделения за пребиване на разкаялите се членове", министърът на отбраната Тетцуя Кибе и т.н.

При обиска на полицията в едно от седалищата на "Аум" в подножието на планината Фуджи бяха открити 400 тона нервнопаралитичен газ, способни да умъртвят над 10 милиона души.

Именно от руските си събратя сектата получава материали и технологии за собствено производство на зарин. Някои източници твърдят, че руските последователи на "Аум" били привърженици на Жириновски, който също не пренебрегвал "твърдите" методи за психологическо въздействие. Жириновски пък е фен на телевизионния лечител Анатолий Кашпировски - "новият месия", омаял с магнетичния си поглед милиони руснаци.

Според плановете на Азахара в първия етап от борбата за нов планетарен порядък трябвало да се включат Япония и Източна Русия. Когато руските власти усетили, че нещо не е наред, пуснали по следите на сектата агенти на КГБ. През 1992 г. японци открили руски филиал в Чечения... О, да не се отклоняваме от темата.

Демон

На сатанистите бил раздаван атропин - противоотрова на зарина. За две години членовете на сектата е трябвало "да изтребят три четвърти от световното население" и до края на ХХ век да наследят Земята.

През Втората световна война група английски и американски специалисти по изследване на паранормални явления се обединяват в борбата си в астралното с черните магове, поддържащи Хитлер, и според езотеристите помагат за разгрома на Третия райх. Половин век по-късно сатанистите отново надигнаха глава. Няколко месеца след токийския атентат Азахара падна в мрежите на японската полиция, но последователите му продължават кръстоносния си поход. В името на Злото.

Красимир ГЕОРГИЕВ, Евгени АЛЕКСИЕВ

Снимки: Архив на група "Ергосфера"

Шоко АзахараШоко Азахара

Целта на сатанистите е да доведат света до ръба на икономическата и политическата катастрофа, след което да овладеят тоталния контрол над планетатаЦелта на сатанистите е да доведат света до ръба на икономическата и политическата катастрофа, след което да овладеят тоталния контрол над планетата

Атентат на сатанистите в центъра на Токио, предизвикан от известната в Страната на изгряващото слънце фундаменталистка будистка секта с претенциозното име Върховна истинаАтентат на сатанистите в центъра на Токио, предизвикан от известната в Страната на изгряващото слънце фундаменталистка будистка секта с претенциозното име Върховна истина

През март 1995 г. в 17 станции на токийското метро са взривени контейнери, пълни с отровния газ заринПрез март 1995 г. в 17 станции на токийското метро са взривени контейнери, пълни с отровния газ зарин

Според сатаниста Чарлз Менсън светът трябва да се реорганизира, религиите да бъдат смазани и заменени с култа към Сатаната, низшите раси да бъдат елиминирани, а населението на света намаленоСпоред сатаниста Чарлз Менсън светът трябва да се реорганизира, религиите да бъдат смазани и заменени с култа към Сатаната, низшите раси да бъдат елиминирани, а населението на света намалено

Сборище на сатанисти в картина на Франциско ГояСборище на сатанисти в картина на Франциско Гоя

Ритуални аксесуариРитуални аксесуари

Т.нар Ръка на славата - атрибут на сатаниститеТ.нар Ръка на славата - атрибут на сатанистите

Сатанистът Чарлз Менсън в деня на неговото арестуванеСатанистът Чарлз Менсън в деня на неговото арестуване

По време на сатанински ритуалПо време на сатанински ритуал

Един от водачите на крайните групировкиЕдин от водачите на крайните групировки

Bърховният шеф на дяволските привърженици e наречен Маестро на света, но никой не знае истинската му самоличностBърховният шеф на дяволските привърженици e наречен Маестро на света, но никой не знае истинската му самоличност

По време на ритуал с черна магияПо време на ритуал с черна магия

ДемонДемонът, почитан от сатанистите

Черна молитваЧерна молитваЧерни молитви

Статиите са защитени съобразно механизмите, свързани с нормативните документи за авторското право, и могат да бъдат препечатвани или ползвани в централния и периодичния печат и в другите средства за масова информация само след изричното разрешение на авторите, което може да бъде договорено на e-mail ergosfera@fliorir.com или на тел.: 846-57-68 или gsm: 0885-733-566, издателство “Фльорир”. Статиите могат да бъдат ползвани в други електронни сайтове само изцяло и без промени, със споменаването на авторите и наличието на връзка към http://www.fliorir.com. Снимките към статиите могат да бъдат ползвани само след разрешение на авторите и надписването към тях на текста: Снимки: архив на група “Ергосфера”.

Ергосфера > Загадки на историята > Чака те кървав потоп, човечество

© Copyright Fliorir 2005. All rights reserved.