Издателство "Фльорир"

Резюме
За автора
От автора
Откъси
Коментирай

Share |

Четете в Google Books

Търсене в книгата:


Фльорир > Книги > Поезия > Жадни миражи

ЖАДНИ МИРАЖИ

Стихотворения, поетични фрагменти

ЖАДНИ МИРАЖИ
Детайли Жанр: Поезия
Издател: Издателство "Фльорир", София
Автор: Веселка Христова
Редактор: Красимир Георгиев
Художник: Ишхан Нигохосян
Художествено оформление: Калинка Тегова
Стилов редактор: Елка Димитрова
Технически редактор: Красин Алексиев
Формат: 100х70/32 (11,7 х 16,5 см.)
Печатни коли: 5 (80 стр.)
Тираж: 300
Излязла от печат: 08.07.2011 г.
ISBN: 978-954-410-017-9

Цена Корична цена: 3,00 лв.
Борсова цена: 2,10 лв.


За поръчки Поръчки могат да се направят на e-mail office@fliorir.com . За повече информация виж "Контакти".

Резюме Стихосбирката "Жадни миражи" на поетесата Веселка Христова е прекрасен подарък за ценителите на изящната словесност. Книгата съдържа над сто стихотворения и поетични фрагменти, писани от авторката през последните години. Ще я прочетете с удоволствие. "Напих се с горчиви илюзии / от жажда за истина. / Потънах в дълбоките чувства / без пояси-мисли. / Обрулих зелени надеждите, / огладняла за вяра. / С голи мечти бръкнах в спомена... / От себе си се опарих!"

За автора Веселка Христова е родена в гр. Долна баня, Софийска област. Завършила е Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Работи като учител. Обича литературата, колоезденето, туризма. Авторка е на стихосбирките „Недокоснати истини” и „Жадни миражи”.

От автора Казвам се Веселка Христова. Родена съм в Долна баня – малко и китно градче в полите на Рила. Пиша от малка, но криех стиховете си от приятели и роднини. И досега ми остана този навик да се крия от себе си. Когато усетих, че строфите ми доста дълго са отлежавали в тъмните вирове на чекмеджетата, прииска ми се някой да отпие от тях. Започнах да публикувам тук-там, предимно в литературни сайтове. Това ми помогна да се върна отново към себе си и да събудя позаспалата си муза. Учителка съм и си обичам професията, защото децата ме зареждат с положителна енергия и с тях не се чувствам пораснала. А и не искам. Ще се радвам, ако някой се спре на пътечката с моите стихове и открие себе си...


Веселка Христова

Зад завесата


Мислиblog comments powered by Disqus
Фльорир > Книги > Поезия > Жадни миражи

© Copyright Fliorir 2008. All rights reserved.