Издателство "Фльорир"

Резюме
За автора
От автора
Откъси
Коментирай

Четете в Google Books

Търсене в книгата:


Фльорир > Книги > Поезия > Lepidoptera

LEPIDOPTERA

Стихотворения

LEPIDOPTERA
Детайли Жанр: Поезия
Издател: ИК "Фльорир"
Автор: Цветелина Манова
Редактор: Красимир Георгиев
Художник: Ишхан Нигохосян
Компютърен дизайн: Калинка Тегова
Технически редактор: Красин Алексиев
Коректор: Елка Димитрова
Формат: 100х70/32 (12 х 16,5 см.)
Печатни коли: 4,5 (72 стр.)
Тираж: 300
Излязла от печат: 01.03.2011 г.
ISBN: 978-954-410-015-5

Цена Корична цена: 5,00 лв.
Борсова цена: 3,50 лв.


За поръчки Поръчки могат да се направят на e-mail office@fliorir.com . За повече информация виж "Контакти".
Купи от

Резюме В книгата на Цветелина Манова "Lepidoptera" са включени 28 стихотворения, обединени в 4 поетични цикъла - "В началото бе...", "Ноктюрно", "В очакване да ми се случиш" и "Имаго". Цветелина Манова е носителка на награди от националните литературни конкурси „Иван Иванов”, „Младите автори на обществената промяна”, „Веселин Ханчев” и др. Пише на български, френски и английски език. „Lepidoptera” е първата й стихосбирка.

За автора Цветелина Манова Цветелина Манова е родена на 5 юли 1985 г. във Варна. Завършва варненската езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри” с профилирана подготовка по френски език. През 2008 г. завършва висшето си образование по френска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и печели стипендия на френското правителство за едногодишно обучение във Франция. През 2009 г. получава магистърска степен по лингвистика и диалектология на романските езици от Университет „Жан Мулен” в гр. Лион, след което се връща в България, като по пътя за дома изгубва куфара си. Оттогава живее в София и все още не е решила дали ще прекара остатъка от живота си в очакване куфарът й да се върне при нея, или отново ще тръгне по света, за да го търси. Пише поезия, проза и публицистика, нейни стихотворения, приказки, разкази и есета са публикувани в литературния печат и в електронни медии. Носителка е на награди от литературни конкурси за поезия, есеисистика и художествен превод.

От автора Пеперудите Lepidoptera, наричани още люспестокрили или люспокрили, са разред летящи насекоми, обединяващ нощни и дневни пеперуди. Крилете им са две двойки с размах от 55 мм до 30 см, покрити с различно оцветени люспи. През четирите етапа от развитието си минават през пълна метаморфоза: яйце, ларва, известна още като гъсеница, какавида и пеперуда (имаго). Из „Уикипедия, свободната енциклопедия”

Сънят на богомолката


Еx nihili


Пълнолуниеblog comments powered by Disqus Фльорир > Книги > Поезия > Lepidoptera

© Copyright Fliorir 2008. All rights reserved.